Olli & Johanna -kisan ensi vuoden nimi selvisi

Kisan idea on simppeli:

Parit valitaan jokaiselle tanssikierrokselle randomina, samoin kisabiisit. Kukaan ei ennakkoon tiedä kenen kanssa pääsee/joutuu tanssimaan ja minkä biisin. Arpomalla muodostetuista pareista pudotetaan aina muutama kerrallaan pois. Lopulta lattialla on vain kaksi parasta paria. He ottavat mittaa toisistaan – ja voittajat saadaan selville.

Kisan luonne edellyttää heittäytymistä ja kykyä mukautua erilaisiin viejiin ja seuraajiin. Lopputuloksen ratkaisee tanssitaidon lisäksi tuuri – ja tieteenkin tuomareiden valintakriteerit. Joka vuosi kisassa on nähty uskomattoman hulvattomia esityksiä ja kaikilla osallistujilla on ollut hauskaa.

Alun perin kisan nimi oli Jaakko  & Johanna. Viime vuonna (2018) sen voittivat Olli Syrjälä ja Johanna Rajala. Siksi kisa oli tänä vuonna Olli & Johanna. Kisa nimetään aina voittajien mukaan. Jos voittajat vaihtuvat nimikin vaihtuu.

Tänä vuonna kisa pidettiin Seuratanssin SM-kilpailujen yhteydessä Vääksyssä. Johanna Rajala piti tänäkin vuonna ykkössijansa seuraajista. Viejistä parhaaksi valittiin Jouni Taskinen. Eli ensi vuonna kilpailu on nimeltään Jouni & Johanna.